Učenje učenja

                 LIFE SKILLS ACADEMY

Programi za učence, dijake in študente za še bolj uspešno  šolanje

Programi za opolnomočenje učencev, dijakov in študentov za še bolj uspešno šolanje

 

KAKO OSVOJIM DELOVNE NAVADE IN SE NAUČIM UČITI SE?

Oblikovanje otrokovih delovnih in učnih navad je ena od ključnih življenjskih veščin. 
Kako se hitro in učinkovito učiti, se v otroci v šoli običajno ne naučijo. Prav tako ne, kako naj si organizirajo čas in delo. Žal pa smo v tem starši prepuščeni sami sebi.

Z vključitvijo otroka na delavnice pridobivanja delovnih navad in učenje učenja (ne glede na starost otroka), otrok osvoji model, po katerem se lahko nauči vsake veščine, ki je pomembna za njegovo življenje. S tem si odpira mnoga vrata in priložnosti za življenje. To ni le pot k boljšim ocenam, ampak pot k opolnomočenemu, odgovornemu posamezniku, ki ima osnovne delovne navade, ki je organiziran in ki zna razmišljati s svojo glavo. Veščino, kako se učiti, bomo urili na aktualni, tekoči učni snovi. Vsebino bomo vedno povezovali z otrokovimi življenjskimi situacijami in s tem omogočili hitrejše pomnjenje učne snovi. Z nami bodo uspešni učenci in dijaki, ki bodo podelili svoje modele organiziranosti in učenja.

ZGODNJE UČENJE UČENJA IN ORGANIZACIJA DELA (za otroke 1. in 2. triade)

Kako otroku čimprej po vstopu v šolo privzgojiti osnovne delovne navade, ki pomembno vplivajo na vzdušje v naši družini in na otrokovo uspešnost v šoli, je za nas starše lahko velik izziv. Če bi počeli samo to, imeli možnost cel popoldan posvečati se svojemu otroku, bi bilo seveda dosti lažje, ob zahtevni službi in drugih obveznostih, pa nam je mnogokrat odveč po 20. uri sedeti z otrokom in mu pomagati pri domači nalogi in pripravi na naslednji šolski dan.

V skupinicah do 5 otrok, bomo na prijazen, otroku zabaven način, podpirali vašega osnovnošolca pri osvajanju učnih navad (organizacija dela in časa, redno pisanje domačih nalog, redno branje itd.) kot tudi pri osvajanju delovnih navad, potrebnih za uspešnejše sobivanje z ostalimi člani družine (npr. redno opravljanje gospodinjskih del).

Z zgodnjim učenjem učenja, z osvojitvijo osebne sistematičnosti in organiziranosti v prvih razredih osnovne šole otrok pridobi zdrav temelji za uspešnejšo šolanje v višjih razredih. Mi starši pa lahko ure sedenje z otrokom in ure karanja, zakaj nisi naredil tega in onega, prihranimo za lepše aktivnosti z otrokom, počitek ali za svoj osebni razvoj.

Korist za otroka

Korist za starše

UČINKOVITE METODE IN TEHNIKE UČENJA

V skupinicah od 5 – 7 bomo izvedeli, kako se lahko naučimo snov v najkrajšem možem času, kako je spraviti se k učenju nekaj zelo preprostega in prijetnega in kako z nekaj majhnimi spremembami pri sebi izboljšam svoj učni uspeh ter postanem bolj samozavesten in zadovoljen s sabo.

Metode in tehnike učenja bodo prilagojene mojemu karakterju, mojim osebnostnim lastnostim, mojemu načinu razmišljanja in dojemanja. Znanje bom lahko ves čas povezoval z realnim življenjem, ves čas bom lahko razmišljal s svojo glavo in to se mi bo obrestovalo na vseh področjih (doma, pri športu, med prijatelji).

Korist za učenca / dijaka

Korist za učenca / dijaka

Za nadgradnjo doseženega priporočamo še

– Pojavni obrazec –